Wärldshuset




Adress

Efter att vi klämmt ett par gin & tonics på Värnhemsgatan så beger vi oss i taxi mot kvällens destination Wärldshuset efter tips av kvällens hemliga gäster, som för första gången är av det kvinnliga könet. Väl framme efter en trevlig taxi tur står våra hemliga gäster och väntar på oss när kvällens samlade trupp kommer in på krogen så skådar vi ett helt gäng "stammisar" & inser att kvällen kan bli mycket lyckad. Bordet står & väntar så vi slår oss ner med en gående gång. Medans expert Jonas går & tömmer odjuret i toaletten så förväntar han sig att där ska stå ett gott starköl på bordet när han återvänder, där står dock inget starköl & besvikelsen är stor. Även missnöjd med att männens toalett bara består av en pissoar, vilket visar sig vara fel då Kpt. Müller upptäcker att skithusen är märkta med herrar & toalett så även om du är man & måste göra nr 2 så finns möjligheten. För övrigt så är inte toaletterna i det bästa skick då där ligger papper överallt & handtaget är trasigt. Övrig kroginredning består av grå panel upp till brösthöjd resten av väggarna är målade i mintgrön färg. Tema bonderedskap är lite av Wärldshusets grej då det hänger massor av dom på väggarna. Verktyg såsom kratta, smörkärnare, mjölkkanna & kaffekvarnar pryder dessa mintgröna väggar.




Då det är Mars kan det tyckas lite märkligt att dom har kvar sin julstjärna i fönstret. Förutom experterna så gästas krogen av en blandad kompott av besökare, vi har mannen som äter med öppen mun ett minus dock så ser mannen ut att njuta ordentligt så det blir till ett plus tillslut, den skalliga mannen med en toothpick i munnen & öl i handen, två homo som gottar sig. Sen har vi kvällens höjdpunkter eller nerköp det beror lite på hur man ser på saken, "stammisarna" Bosse & Sara som enligt info alltid hänger på Wärldshuset. Efter mingel med bordsgästerna så bestämmer sig expert Jonas att det är tid att prova lyckan på Jack Vegas maskinerna, Karl S fattar sin öl & följer med bort. Det visar sig ganska snart att Sara ska spela ett tag till så Karl S & expert Jonas börjar flabba lite med denna "stammis". Sara häver lite nervärderande ur sig att mannen brevid har spelat sen 14.00 på dagen. Det dröjer inte länge innan "stammis" Bosse gör oss sällskap & säger att vi inte kommer få spela nån Jack Vegas då maskinerna är uppbokade! Experterna återvänder till bordet för att sätta tänderna i födan som blivit serverad. Vanan trogen så beställdes det in diverse kötträtter, alla var väldigt nöjda med sin mat speciellt Expert Jonas då det rann blod ifrån hans köttbit. Sgt. Skallen blev imponerad av servitrisen då hon erbjuder honom mer sås när han trycker left-oversen i sitt huvud.




Diverse kötträtter med & utan blod!

Eftersom truppen för kvällen var så nöjda med huvudrätterna så beställdes det in ett gäng desserter, även dessa var en fröjd för smaklökarna. Mätta & väldigt nöjda fortsätter vi att fylla våra strupar med goda öl då Kpt. Müller kommer på den briljanta idén att en kopp kaffe & en tillhörande konjagare. När expert Jonas & Kpt. Müller får in sina konjagare så kan dom inte sluta imponeras & rent av älska dom fina Heimann Göring glasen, bräckliga men väldigt mäktiga! Trion Karl S, Expert Jonas & Kpt. Müller gör ett nytt försök för att få trycka lite på Jack Vegas maskinerna & vid klockslaget 20.52 får expert Jonas äntligen chansen av "stammisen" Bosse som dock bara tillåter förbrukning av 100kr på maskinen. Det visar sig att experterna för första gången har stött på sin första jobbiga "stammis" då Bosse beter sig som ett kräk ju längre kvällen går. Bland annat så provoserar han panelen flera gånger då vi ska besöka toaletterna, han delar även ut hundralappar till sina "stammis" vänner för att vi inte skall få tillgång till Jack Vegas maskinerna.



Sgt. Skallen var förmodligen nöjdast med sin dessert!


  • Service 3/5
  • Föda 4/5
  • Matpriser 3.5/5
  • Dryckespriser 3.5/5
  • Stammisar 3/5
  • Atmosfär 4/5
  • Jack Vegas maskinerna 2/5
  • Toaletter 2/5
  • Helhetsintryck 4/5

    Wärldshuset är en kvarterskrog man går till om man är ute efter god mat & härlig atmosfär. Maten & desserterna var precis som experterna ville ha dom. Däremot om man vill spela Jack Vegas så rekomenderas andra krogar då dessa är paxade av "stammisen" Bosse & även Sara till viss del. 



    Undvik denna "stammis" om möjligt!
     

  • RSS 2.0